Újhold

Teljes 2015. március 20. 10:37

Az Újhold a kezdetek szimbóluma, a megtisztulás és az újrakezdés lehetőségét hordozza magában.

Minden hónapban van Újhold, de minden hónapban más és más jegyben jön létre. Ilyenkor a Nap és a Hold ugyanabban a csillagjegyben tartózkodik, és annak ellenére, hogy a Nap eltakarja a Holdat, energiájuk összeadódik.

A spekulánsok és befektetők óvatosabbak és félénkebbek lesznek, a szokásosnál több részvényt kínálnak eladásra, az árfolyamok esnek. Tehát, ha el akarsz adni, adj el röviddel Újhold előtt, mielőtt esnének az árfolyamok!

 

Újhold napján tartott böjttel megelőzhetünk egyes betegségeket, és ezen a napon szervezetünk sokkal hatékonyabban méregteleníthető, mert a salakanyagok, a víz és a mérgek sokkal gyorsabban távoznak a szervezetünkből.

Ma a kedvenc ételünkről való lemondás sem esik nehezünkre.

 

Ekkor legalkalmasabb az idő arra, hogy régi tervünk valóra váltását elkezdjük, vagy valamilyen új dologba kezdjünk, illetve valamilyen rossz szokásunkról lemondjunk. Az elvonási tünetek mérsékeltebbek lesznek, és szellemileg is könnyebben viseljük el a lemondást.

Újholdnál újrakezdhetsz egy viszonyt, könnyebben ismerkedhetsz meg valakivel.

Újhold környékén a nők fogamzóképesebbek.

 

Ez az időszak műtéti beavatkozás végzésére ideális, mert jóval kisebb a vérzékenység, a gyulladások, szövődmények veszélye, a sebek gyorsabban gyógyulnak és a hegek szebbek lesznek.

 

Újholdkor kezeljük a beteg növényeket. Az e napon metszett vagy visszavágott beteg fa, bokor vagy egyéb növény képes lesz meggyógyulni, megújulni. Tavasszal az öreg fákat, vagy terjedelmesebb növényeket is sikeresen átültethetjük új helyre.

 

 

Újhold a Kosban

A Kos a születés pillanatát jeleníti meg. Tele van lendülettel, dinamikával, erővel. Az Újhold energetikailag ugyanezt képviseli, így energiáik összeadódnak, tehát szívvel-lélekkel azonosulhatunk céljainkkal, vágyainkkal, álmainkkal.

A Kos Újhold segít teljesen megújítani az életünket, de csak akkor, ha hallgatunk belső késztetéseinkre.

Ha van olyan területe az életednek, ahol megrekedtél, vagy csökkent a lendületed, itt az idő, hogy változtass! Minden figyelmedet erre a területre összpontosítsd, gyűjtsd ide az energiákat, ezzel egy új lehetőség alapjait teremted meg.

A Kos a fejet uralja, tehát a Kosban levő Újhold arra késztet bennünket, hogy teremtsünk rendet a fejünkben, a gondolatainkban, hiszen csak a tiszta fej teszi lehetővé, hogy ösztöneinkre hallgassunk.

 

Te is szeretnéd alkalmazni azt a tudást, amit őseink még ismertek és alkalmaztak? A titkok megismeréséért vedd fel velem a kapcsolatot skype-on vagy email-en!

 

 

Magyar Judit

magyar.judit52

magyarjudit52@gmail.com